RS

30.09.2015 12:14
XXIII. Memoriál prof. Jaroslava Svobody
Klubové všestranné zkoušky
(CACIT/Res.CACIT, CACT/Res.CACT)
 
Nejlepší pole - Nejlepší les - Nejlepší voda
 
Od začátku stejně jako u Angie, byl můj sen Freunku předvést na Klubových zkouškách. Loni jsme zdárně absolvovaly Memorál Jiřího Michálka s podobným výsledkem, který byl ale jednodušší. MJS jsou KVZ posuzované podle tabulek pro nejvyšší Memoriál Karla Podhajského v ČR. Navíc kdo ví, se ptá proč je KCHHMO tak přísný a nedá nikomu nic na těchto zkouškách zadarmo. Je tedy prestiží na těchto Memoriálech uspět.
Náš sen byl MJS dojít. Po komplikovaném minulém víkendu, kdy naše práce NBP přišla vniveč a vpodstatě začínáme od nuly, jsme opravdu chtěly jen dojít a nevypadnout. Na přání pana Švábka jsme si vylosovaly 1 a začínaly na pro nás v tuto chvíli kritickém Velkém poli. Za známky opravdu nejsem pyšná a vím, že to nejbyl Freunky nejlepší výkon, protože jsem jí brzdila, abychom neutržily tu obávanou 0. Se svěšenou hlavou jsme s trojkami a pár čtyřkami odcházely z pole na vodu. Nutno podotknout, že na MJS startovalo 19 psů a jen jedna fenka byla mladší než Ňůně. Na vodu jsme již šly klidnější a určitě jsme ostudu neudělaly. Byly jsme hodně silná skupinka, tak Arnošt (MOK) předvedl ještě lepší vodu než my a všichni ve skupině jsme mu přáli doporučení rozhodčích na Nejlepší vodu a titul CACT. Arnošt je 5letý pes, se kterým jsme měly možnost být na několika výcvikových akcích v době, kdy jsme začínaly s Angie. Vždycky to byl chuťový pes a uzrál jak víno. Na jeho práci bylo radost se koukat. Při rákosu Freuš měla živou, vystavila si dva bažanty, které uklidovala a svým vystavováním vlastně vyhnala :) První den skončil a my stále žily a stále jsme byly v I.ceně s vodou v samých čtyřkách.
Cesta domů už byla varováním. Začínalo mě bolet v krku, ale pořád jsem si říkala, že to bude v pohodě. Ráno už jsem si to nemyslela a silně jsem zvažovala jestli cestu do Chlumčan zvládnu. Z nosu a očí mi teklo, hlava mi třeštila, v krku jsem měla šišky knedlíků, zkrátka ne úplně fit na zkoušky. Tento stav se také odrazil na prvních disciplínách v lese, než jsem byla nakopnuta, ať to žvíže nemám na blízku  a nepřenáším na ni svoji nestabilitu. Pak už jsme les vyčtyřkovaly. K překvapení naší skupinky se stalo něco, co jsme nikdo nečekal. Arnošt, adept na vítěze, přišel s Luckou z barvy s nulou. Nikdo jsme nechápaly. Bylo nám to hrozně líto, ale bohužel tak to na zkouškách je ... všechno může být super a pak jedna hloupost a jste venku. Když Freunka přinesla lišku z dohledávky, poslední disciplíny, spadnul mi balvan ze srdce. Splnily jsme si sen. Došly jsme MJS.
Osud všechno ještě zamíchal a z 19 psů nakonec došlo jen 9.  4 psi v I.ceně, jeden ve II.ceně a čtyři psi ve III. ceně, mezi kterými byli naši další favoriti a adepti na vítěžství. Absolutní vítězkou se stala Jana s Bonnetem (MOK) 1. místo Vítěz Memoriálu CACIT, CACT a Nejlepší pole. Radost nám udělal Honzík s Cirou (NDO), člen naší povedené skupinky, který skončil na 2.místě s tituly Klubový vítěz Res. CACIT, CACT a Nejlepší les. Třetí skončil Juraj s Aidenem Res.CACT.
Překvapivě Freuš skončila na 4. místě jako poslední v I.ceně a k tomu Nejlepší voda.
Sice jsme přály jiným, aby stáli na stupních vítězů a získávali tituly, ale občas je všechno jinak a někde prostě ta trocha zkouškového štěstí chybí nebo prostě nevyjde jedna disciplína. Od toho jsou ale zkoušky další a kdo chce tak to co chce dokáže.