RS

18.10.2015 16:30

Barvářské zkoušky - OMS Teplice - Dubí

Nevlídné mlhavé ráno nás provázelo cestou na Teplice. Dubí Koliba nás uvítala příjemným teplem, milými lidmi. Spoustu lidí jsem znala jen zkrze FB a nyní se známe konečně osobně.

15 startujících psů z toho 5 ohařů.

Jediné zkoušky, které jsem s Freunkou ještě neabsolvovala. Jako parťačku jsme přibraly Almu ze Slunné paseky, fena Českého Fouska, narozená stejně jako Freunka 31.5.2013.

Začaly jsme drobnými disciplínami a pokračovaly na barvách. Drobné disciplíny jsme zvládly  - pro ohaře je poslušnost důležitá -  "vodění" a "odložení" holky daly hravě.

Na barvy konečně přestalo pršet. Jelikož se barvy losují, pořadí se nám trošku změnilo a Almuška šla jako první. Na barvě jsem ji vedla jako vodiče a srnečka nakonec našla. Tím získala svou první upotřebitelnost a udělala mi tím obrovskou radost. Fréa šla jako třetí. Trochu jsme rozhodčím zamotaly hlavu s oznamovačem, ale na druhou stranu jsme jim i udělaly radost, neboť práce Freunky se jim opravdu líbila. Barva byla náročná, pro nás úplně neznámé prostředí, 19 hodin stará, ale malá zrzka se hned od začátku zapřela do řemene a když jsem jí na loži vypustila, zmizela mi z očí a bylo to plně na ní. Nezklamala, nádherně nás vedla až k srnci náročným terénem. Ano, jsem na ní hrdá.

... a výsledek?

Fréa Vives Bohemia, I.cena 152/152 bodů, Vítěz zkoušek

Alma ze Slunné paseky, I.cena 80/152 bodů, 2. místo