RS

20.11.2018 22:30

Byl to dlouhý den a ještě delší noc. Tolik přípravy tomuto vrhu jsme věnovaly a tolik jsme se snažily, aby všechno proběhlo v pořádku. Ještě ve čtvrtek 15.11.2018 jsme byly na poslední kontrole u MVDr. Lázničky, který potvrdil, že  mamina i štěňátka jsou v pořádku. Po celou dobu jsme ho měly a máme jako oporu, po všem co si Angie prošla.

Přípravy na porod tvrvaly celý den, přání podobného průběhu jako u vrhu VOK A se nekonalo. V půl desáté večer přišel na svět zelený kluk, vážil 379g a hlasitě se domáhal matky. Skoro o hodinu a půl vykoukla na tento svět růžová fenka, dostala mašličku po mamince neb v minulém vrhu jsme ji neměly komu dát. Byla trochu více rozjímavější, asi unavená po té cestě, vážila 352g a po chvíli začala využívat mléčný bar stejně jako její bráška. Za necelou hodinku příšla na svět drobnější žlutá fenečka, která vážila sice jen 280g, ale okamžitě si našla mléčný bar a jala se vše dohnat. Po více jak hodině a půl, ve chvíli, kdy jsem si odskočila od porodní bedny, Angie sama porodila modrého kluka, který jako jediný z vrhu měl na hrudi bílou skvrnku. Vážil 356g. Angie byla poměrně unavená, zkusila jsem jí nabídnout na nabrání síly trochu žrádla a vodu, čímž nepohrdla a jala se odpočívat. Nařízený mobil po půl hodině mi pomáhal kontrolovat celou situaci. Když se ani ve čtyři ráno nic nedělo a štěňátka spokojeně spala, vzala jsem Angie vyvenčit. Venku se vyprášila a asi s tím jak zatlačila, tak na ní přišly další stahy. Moje obavy z porodu venku, kde se prohání neočkované kočky, močí tam různí psi, měly za následek, že jsem se jí snažila v tlačení zastavit a co nejrychleji ji dostat zpět do 7.patra a zpět do bedny. Ale když je venku hnusně a vy máte ty drobky, co nemají skoro žádnou imunitu uvnitř, tak alespoň v rychlosti opláchnete tlapy, aby jste si něco do porodní bedny nezanesly. Hned jak dolehla ke štěňatů, přišla na svět velká bílá fenka s váhou 407g. Během čtvrt hodinky přišel další stah a šla placenta ještě s pupeční šňůrou a při dalším stahu přišla na svět poslední holčička, které jsme nebyly ani já ani Angie schopné pomoci. Byla již bez obalů a neměla barvu živého štěňátka. Dlouho se nic nedělo a moje obavy začaly růst, protože nám bylo řečeno, že štěňátek by tam mělo být více, vyrazily jsme po domluvě k panu doktorovi na kontrolu.

Pan doktor zkonstatoval, že Angie je zcela v pořádku, na sonu není žádné další štěňátko ani placenta. Novorozeňata nám zkontroloval a po zkušenosti z vrhu po Freunce, jsme rovnou nechaly zkrátit proutky. Tento systém opravdu funguje, mamina si proutků vůbec nevšímá a oni mají šanci se krásně zhojit.

Máme tedy tři princezny a dva malé prince, kteří velmi rychle porostou a snad nám v budoucnu ukáží, co po svých pracovních rodičích zdědili.

Děkuji za podporu všem, kteří při nás stáli v těchto prazvláštních časech a já štěňátkům moc přeji, aby prožili krásný dlouhý smysluplný život naplněný prací, zábavou a láskou.