XXI. Memoriál Václava Vančury - Klubové zkoušky vloh se zadáním CACT a Res.CACT

11.05.2014 08:00

Jelikož je Freunka běhavé tornádo jinak zvané Ferrary, rozhodla jsem se ji rovnou nahlásit na memoriálové vlohy ... člověk nikdy neví, jak věci dopadnou.

Přiznávám, že přípravě jsme se nevěnovaly zas až tak intenzivně neboť mojí pozornost potřebovala hlavně i Angie jako přípravu na Nominačky a hlavně dámy vypadaly jednu chvíli, že budou hárat, tak jsme začaly chodit na pole až začátkem dubna.

Milým překvapením byl nám dobře známý rozhodčí, Antonín Nováček, i když bylo jasné, že kritika přijde.

Pro nás bohužel pole, na které jsme šly předvést vlohy, bylo paničce ke kotníkům, což pro Freunku není žádný terén, tudíž odepnuta z vodítka v tu ránu byla min 150 metrů vpravo a za mnou se ozvala poznámka "co tady dělá ten trailový pes?" Freunka dostala prostor předvést její široký záběr hledání. Vystavila si a postoupila si koroptve, jež uklidovala když vzlétly, ale posléze se šla podívat, kam až že to letěly. Hodnocení znělo jasně za 3 ze systému a poslušnosti, protože běhá moc daleko :) a za 3 z klidů pernaté za tu kontrolu a srstnaté, protože jsme na ni naštěstí na tomto otevřeném lánu nenarazily. 

První podmínka chovnosti splněna, ZV v I. ceně, nos 4, 209 bodů, postupování a vystavování 4. Spokojenost největší, na to že nebyla pořádná příprava a že Freunce nebyl ani rok, co více si přát. 

Příští rok si Memoriál zopakujeme a uvidíme, co předvede :)