RS

13.10.2014 15:38

Dovolte mi představit především pracovní vrh po výjimečných rodičích. Tedy pro nás majitelé jsou výjimeční. Proč právě toto spojení? 

Už když jsem si vybírala svého společníka já, měla jsem vcelku jasno. Přála jsem si hlavně pracovního psa/fenu s vlídnou povahou, abych se v Čechách dostala k myslivosti, se kterou jsem se seznámila v Anglii a trávila jsem skoro 7 let v příjemné společnosti lidí se stejným zájmem. Měla jsem možnost si vybrat fenečku z vrhu jako první. Nevybírala jsem podle vzhledu, ale podle povahy. Angie bych nevyměnila za nic na světě, s ní se můj život rozzářil a naplnil. Už mnohokrát jsem zažila, že právě kvůli její povaze změnili lidé všeobecný názor na výmary.

Alfa jsem poznala, když jsme začínaly s loveckou kynologií na výcvikovém víkendu od KCHVO ve Štěpánově a nejen jeho, ale i jeho majitelku Pavlu Plzákovou. Zde jsem ho poprvé viděla při práci a všímala si jeho povahy. Později, čím více jsem Fáfu poznávala, tím více se mi líbil pracovně i povahově. Přirůstal mi k srdci s každou další zkouškou a návštěvou. Tím více jsem zvažovala, že on by mohl být ten pravý. Poslední co nás popohnalo vznést dotaz na Poradce chovu již v roce 2013 byl příběh "Zachráněné princezny z věže". V březnu se jako vždy konala schůze KCHVO. Bylo nám nabídnuto útočiště u Pavlušky s Alfem, které jsme přijaly. V pátek večer jsme dorazily.  Ráno raníčko jsme své šedivé poklady vytáhly na delší provětrání a odebraly se na schůzi. Nechaly jsme je samostatně - Angie zůstala v obýváku, Alf byl ponechán na chodbě a Kety byla ve venkovním kotci. Schůze se poněkud protáhla a tak když jsme se vracely, byly jsme trošku v obavách. O to větší bylo naše překvapení, neboť na nás za prosklenými vchodovými dveřmi čekali výmaři dva.  Alf si po našem odjezdu otevřel dvoje dveře, aby mohl být ve společnosti Angie. 

Alf a Angie se mi vždy k sobě hodili povahově,  Alf svou dominací, vyvážeností a poslušností, Angie svojí klidnou vyrovnanou uvážlivou povahou. Typově jsou stejní - oba mají výjimečné hlavy ušlechtilého vzheldu, suchý krk, výborné zaúhlení horních i dolních končetin,  výbornou horní i dolní linii, výrazné předhrudí a hruď a výbornou mechaniku pohybu. Při práci jsou rychlí, přesní a vytrvalí. Ač někteří mohou namítat, přesto si dovolím tvrdit, že oba patří mezi ty výjimečné pracovní psy, kteří u své práce opravdu přemýšlejí a využívají zkušeností a dovedností. Ohař má paměť dlouhodobou a pokud se jednou něčemu řádně naučí, pak toho i v praxi využívá. Angie jsem cvičením od malička učila přemýšlet a právě při její práci je vidět, že tomu tak je. Předpokladem je, že si můžete udělat obrázek o tom, jak budou štěňata vypadat v dospělosti, jaké budou mít povahy a že budou mít ty nejlepší předpoklady k využití v myslivosti či jinde.

Na začátku byla představa o tom, jak by upoutávka na tento vrh měla vypadat ... ale nebyl čas ji zrealizovat. 

Děkuji Pavle Plzákové, majitelce budoucího otce štěňátek, že se nabídla a zprostředkovala zhotovení této upoutávky Aničkou Vlčkovou.

Posuďte sami, jak se Aničce povedl ... nás nadchlo zrealizování původních představ. Děkujeme