Česká Pošta

26.07.2023 16:05

Česká Pošta a neb kapitola sama pro sebe.... všichni s ní máme vlastní zkušenosti.

Hodně lidí podle mne bude sdílet ty moje, neb v místě kde bydlím je výjimkou doručovatelka, která zazvoní na zvonek, aby ověřila, zda-li zásilku může doručit a nebo "musí" hodit do schránky výzvu.  Doručovatelky na Praze 11 se nenamáhají a práci si ulehčují, nezvoní, neověří, prostě hodí výzvu do schránky. Vás vytočí, kdy v čase, který na výzvě napíše jste seděli doma a čekali jesteli nezazvoní a svým kolegům na pobočce přidálá práci se znovu zaevidováním a posléze buď případným obsloužením osoby, které měla být zásilka doručena nebo s vratkou zásilky.

Je to pořád dokola, bezohlednost lidí byla, ale za poslední roky se stále stupňuje. 

Bohužel i na Praze 11 zmizela pobočka z Opatovské (která rozhodně většině lidí chybět nebude, neb personál nepříjemný, čekací doba dlouhá, otvírací doba nemožná), přesto vzdálenostně pro některé lidi ať už nemocné nebo starší občany tento krok znamená velkou překážku. Pobočka v Podjavorinského je moderní, personál příjemný, otvírací doba dlouhá i o víkendu, je bezbariérová, ale lokalita mimo hlavní tah ... Opatovská byla kousek od metra, kousek od zastávky autobusů, zdůrazňuji autobusů množné číslo, Podjavorinského je od metra daleko a autobusová zastávka je sice blízko, ale autobusů tam tolik nejezdí.

Tak jen doufám, že doručovatelka co brázdí konec hájí směrem k Milíčovskému lesu, je daleko zodpovědnější a opravdu zkusí na zvonek zazvonit a zásilku skutečně doručit. 

Měli jsme tu cca čtvrt roku šikovnou poctivou doručovatelku a sama se divila, kolik lidí je vlastně doma, tehdy SVJ rozesílalo něco svým členům a bylo to hned několik doporučených dopisů za sebou. Zazvonila pokaždé. Zpětně jí děkuji, že svou práci dělala dobře, snad jí za to i ČP odmění a ocení jak dobře dělá svou práci narozdíl od jiných.

 

Jen jako dodatek se pozastavím nad prapodivným chováním paní učitelky, chovatelky či instruktorky ... těžko říci ... ale rozložení dětských batohů a umístění dětí doprostřed křížení cest mi opravdu přijde mimo mísu, když vedle se nachází tolik místa, kde by děti mohly své věci odložit a postávat. Opět tak trochu ignorance a bezohlednost k tomu, že se chodí po cestách a že by je nemuseli všichni obcházet. Zajímalo čím ti lidé myslí ... problém je že nemysli, že myslí jen na sebe, svoji pohodlnost a ostatní je nezajímá.