RS

01.09.2014 12:32

IV. Ročník Memoriálu Luďka Hejného - O pohár premonstrátského kláštera - Milevsko 

30.8. - 31.8.2014

Velmi náročný víkend za námi a pro mne obrovská zkušenost. Jako jediný vůdce jsem vedla dva psy, v mém případě dvě feny. Nastoupilo 22 psů v zastoupení NKO, MOK, VOK, MOD, POI, AS, ČF. Nástup byl na nádvoří Kláštera a každý obdržel ručně dělaný hrnek s ohařem jako upomínku. Tento Memoriál byl pro nás nácvikem na Michálka a všechno ostatní bylo bonusem - přály jsme si upotřebitelnost pro Freunku a pokud by to vyšlo tak i PZ do II. ceny s nosem 4 pro chovnost. Angie jsem brala se sebou, neboť babička byla na dovolené a trávit celý den v autě čekáním na nás bych jí asi moc nepomohla.

Odvezly jsme si více než jsme si přály. Bohaté zkušenosti, nové přátele a holky každá jeden pohár. V sobotu vše šlo poměrně dobře i když jsme skončily až ve 3 hodiny. Ohrádka v parku kláštera byla hned první disciplínou. Moje chyba, že jsem nenechala před Fréou vyměnit lišku, možná by výsledek dopadl jinak, ale jelikož jsme nejely vyhrát, neřešily jsme to. Fréa trochu váhala nad mokrou liškou od 15 psů před ní, na druhý povel ji ale sebrala, po příkopu jí bohužel vypadla břichem nahoru, situace, kterou by řešil i dospělý pes. Ňuně to na moje povzbuzování nevzdalo a lišku přitáhlo za nohu v limitu, známka jedna, II.cena. Překvapením na vodě byl rákos v lese, ve kterém se dělalo nahánění kachny. Sobota byla příjemná slunečná i když v závěru trochu dusno. Freunka vodu v plném počtu bodů a upotřebitelnost, Angie dvě 3 I. cena, krásný výsledek.

Neděle nevěstila nic dobrého, prudký neustávající déšť přišel přesně po velkém poli. Malé pole - dohledávky a přinášení kachny z hluboké vody bylo pro mne zkouškou nervů. Na kachně jsem málem dostala infarkt, Freunka si kachnu chtěla přebrat a kachna se jí potopila. Moje malá vydra to ale nevzdávala, pořád ji hledala, kachna vyplavala za ní, ona však použila svůj nos, obratem ji našla a přinesla k mému pravému boku. Zde patří obrovský dík pánům rozhodčím, kteří ocenili její výkon na hladině a přinášení jí odpustili, cituji: " Tak za tenhle výkon na hladině vám tu chybičku z přinášení odpouštíme, jiný pes by to vzdal." Je to prostě vodařka po tatínkovi. U vleček už jsem se jen modlila, abychom v tak náročném počasí došly. Freunka mě překvapila, bez jediného zaváhání si dokončila PZ v I. ceně s nosem 4. Další podmínka chovnosti splněna.

Na vyhlášení jsme čekali dlouho, dokonce přestalo pršet. Angie skončila na krásném 9. místě s 388 body s titulem CACT a metrák pšenice a Freunka sice ve II. ceně kvůli ohrádce s 382 bodama, ale s malým překvapením, Nejlepší práce na vodě. Tak obrovský úspěch jsem neočekávala a jsem na ně na obě moc hrdá, že to v tom slejváku daly. Poděkování posílám i pánům rozhodčím a místním, kteří mi skládali poklony za úspěšné dovedení obou fenek na takových to zkouškách až do konce s takovým výsledkem. Místním patří obrovský dík za podporu. Poděkování patří i Růžence s Dollarem, kteří si odvezli Res.CACT, Dollar je nevlastní bratr Freunky, a pak hlavně všem, co jste nám drželi palce. Děkujeme