RS

19.10.2014 14:30

Poslední zkoušky, na které jsme letos vyrazily, se konaly na severu, ve Štěpánově. 

    V létě Freunka překvapila své chovatele, co všechno se od Angie naučila. Právě od nich vzešla myšlenka "letos zkusit všestranné zkoušky".  Abychom Frée pomohly, nahlásila jsem i Angie, která svou práci odvedla perfektně v sobotu na lese, obě si les vyčtyřkovaly. Doufala jsem právě v tento šťastný los.  Angie si zaslouží můj obrovský dík. Poslední dobou už je hodně roztěkaná a všechno naznačuje, že co nevidět bude hárat a čekají ji jiné povinnosti. Kdo zná Freunku, tak ví, že je nadržená dělat všechno to, co dělá její šedivý vzor. Můj záměr, že Angie chodí první a po ní teprve Fréa má své výsledky jak při tréninku tak na zkouškách.

    Neděli zahalila mlha a já od rána pozorovala, stoupající roztěkanost Angie, kterou jsem posléze ze zkoušek odvolala. A tak si Freunka došla poslední část VZ sama. Unavená Fréa si ale počínala dobře, dostala i pochvalu za vodu, kterou také zvládla v samých 4. 

    V 16 měsících moc fenek MOK po VZ neběhá, panička je blázen. 

Původně jsme si jely pro poslední místa, nakonec Freunka obsadila krásné 5. místo z 13 psů v I.ceně 481 bodů (tři trojky na poli - klidy před srstnatou, kterou neměla, systém a přinášení pernaté).

Angie a Freunko, 

moc Vám oběma, lásky moje, děkuji, že jste to tenhle rok se mnou přežily a že jste dokázaly to, co jste dokázaly.

Vaše a jen Vaše milující panička