RS

15.04.2015 10:37

ROYAL SPLENDOUR

Chovatelská stanice Reg.č. 381/13

Výmarský ohař krátkosrstý

VRH A

Datum vrhu 18.3.2015

Otec: Ch. Alan od Potoka Kačáku "U"

Matka: Ch. Angie RoyalSplendour of Diam Weim "U"

 

            Dnes jsou to 4. týdny, co na svět vykouknul první vrh výmarských ohařů krátkosrstých naší chovatelské stanice. 5 pejsků a 1 fenečka. Od začátku je to vrh velmi vyrovnaný nejen váhově, barvou, ušlechtilými hlavami, ale nyní už můžeme tvrdit, že i povahami, vlohami, pohybovými vlastnostmi. Dovolte mi je tedy představit:

 

Světle modrý pes – Almus Royal Splendour (Ales)

Tento pejsek vykouknul na svět jako první. Proto dostal jméno Almus, což znamená živý, životodárný. Má krásnou ušlechtilou hlavu po svojí mámě bude z něj statný pes. Po předcích si nese bílý znak na prsou. Povahově je velmi klidný, zvídavý a hravý. Domácky mu říkáme Lesan.

 

Žlutá fena – Akyra Royal Splendour (Kyra)

Jediná fenečka ve vrhu, naše princezna. Kdo trochu pročetl naše stránky ví, že v začátcích mi pomáhly knihy od cvičitelky Kyry Sundance, ve kterých je spousta moudra a zábavy. Jméno pro fenku bylo jasné. Je velmi světlounké barvy a po svých předcích má větší bílý znak na hrudi, který zatím netušíme, zda-li ji bohužel nevyřadí z chovu. Jde do úžasné rodiny, která si ji bere na práci a jako společníka rodiny. Bílý znak není „nemoc“ a já věřím, že ještě ukáže, co v ní je. Je velmi pohybově nadaná, má zájem o nové věci. Bratrů se rozhodně nebojí. Je ale také hodně kontaktní a bystrá. Má opravdu nádhernou hlavinku.

 

Zelený pes – Alacer Royal Splendour (Cero)

Narodil se jako třetí. Od začátku má nejsvětlejší barvu a je bez bílých znaků. Jelikož nám hodně cestoval po porodní bedně vysloužil si jméno Alacer, což znamená čilý, hbitý. Věřím, že z něj bude statný pes a pokud vše dobře dopadne, mohl by být velmi úspěšný nejen na pracovním poli, ale i výstavním. Sice byl poslední, kdo nám ukázal svá modrá očka, ale povahově se hodně podobá svým bratrům.

 

Červený pes – Alagor Royal Splendour (Goro)

Třetí štěňátko s bílým znakem na hrudi. Svoje jméno si vysloužil kvůli své povaze. Je to náš Méďa, velice pohodový, s chladnou hlavou. Alagor znamená zima, mráz. Rád si vyhledá své klidné místo na spaní, ale když se mu spát nechce, tak dovádí a ukazuje svoji sílu. On byl první, kdo se na nás podíval. Rád spává blízko mámy.

 

Fialový pes – Altus Royal Splendour (Alt)

On a jeho tmavě modrý brácha se narodili v mé nepřítomnosti, takže jen odhadem podle vlhkosti srsti, jsem typovala, kdo byl dříve a kdo později. Byl sice na začátku nejmenší, ale rozdíl byl v gramech. Nyní už párkrát předběhl své sourozence, co se váhy týče. Altus znamená vznešený. Vždycky má takový spokojený výraz. Povahově je hodně podobný červenému - pohodový, roztomilý rošťák. Je to náš Tusík. Patří mezi trojici bez bílých znaků. Určitě z něj vyroste krásný pes.

 

Tmavě modrý pes – Arx Royal Splendour (Arx)

 

Jak už bylo řečeno, domnívám se, že tento "Pan Pes" byl poslední. Byl největší a už od začátku působil velmi vyrovnaně se silnými instinkty. Vysloužil si tedy jméno Arx, což znamená hrad, pevnost. Povahově je čím dál více po své mámě. Je první, kdo na něco přijde, zajímá se, prozkoumává, přemýšlí. Pohybuje se snadno a rychle začal tahat deku i hračky (vrozený aportér). Je to poslední pejsek bez bílých znaků,  velmi kontaktní.

 

Stále jeden pejsek hledá nového majitele. Není zatím přesně určerno, kdo kam půjde a bude to velmi těžké rozhodování. Vrh má krácené proutky, protože od začátku byl zamýšlen především pracovně. To však neomezuje psa na výstavách v České republice, na Slovensku nebo v Německu (po doložení pracovních úmyslů - průkaz ČMMJ většinou postačí). Mohou se tedy předvést i na poli výstavním a získat si hned několi titulů pokud někdo bude mít zájem. Záleží nám na jejich budoucnosti a rádi bychom, aby i poslední pejsek našel vhodné/ho/hou majitele/ku, který/á/kteří se o něj dobře postarají a dají mu šanci žít smysluplný život v jeho/její/jejich rodině.

Vážní zájemci se mohou ozvat na Tel: +420 730 843 821 nebo na E-mail: info@royalsplendour.cz Po dohodě možnost návštěvy, která je vítána.