RS

14.09.2016 10:08

Zkoušková sezóna je v plném proudu a zde je výčet zatím dosažených úspěchů našich odchovánků Vrhu A Royal Splendour Výmarských ohařů krátkosrstých. 

Většinu z nich jsem měla možnost vidět pracovat na vlastní oči a plesalo mi srdce. Seč většina majitelů jsou začátečníci, s jejich svěřenci odvádějí neskutečnou práci. Nemohla jsem vybrat lepší. Děkuji

 

Kim - Almus 

ZV I.cena - 210 bodů 

PZ I.cena - 296 bodů - 2.místo 

BZ I.cena - 112 bodů jako vodič

SVP I.cena - 96 bodů - Vítěz zkoušek 

Zdeňce a Kimovi držíme palce i packy a moc jim přejeme, aby si splnili sen a ještě letos dokončili VZ. Jsou to dva odvážlivci, sehraná dvojka s vyššími cíly. Na těžkém Memoriálu Kobzy předvedli parádní výkon, sklidili chválu. Zkouškové štěstí však nestálo při nich. Vím, že se Zdenou toho ještě hodně dokáží a i drobné neúspěchy vedou k velkým věcem. A jak stále říkám, kdo nevypadl jako by nevedl - kdo nedostal 0 neumí si vážit 1. Takže tfuj tfuj tfuj, vy to dáte. 

 

Kyra - Akyra 

příprava na PZ 

Majitelem je myslivec, který si Kyru bral hlavně na práci v myslivosti a tak věřím, že konečně zaberou a PZ letos třeba ještě stihnou. 

 

Aicy - Alacer 

ZV I.cena 

LZ I.cena 

SVP I.cena 

PZ I.cena 

Janině a Aicymu taktéž držíme palce i packy, též se chystají na VZ po úspěšných PZ. Ušli spolu pořádný kus cesty. Vrhli se do toho po hlavě a já věřím, že příští rok doladí maličkosti a ukáží, co v nich je. Není důležité vyhrávat, ale dojít si zoušky na pohodu a když je to v I.ceně je to bomba. Jste super. 

 

Argo - Alagor 

LZ I.cena - 240 bodů jako hlasitý oznamovač

SVP I.cena - 96 bodů

PZ I. cena - 297 bodů (pouze 3 z klidů na srstnaté, kterou neměl)

Arga, po dohodě s majitelem, si vzal do péče zkušený kynolog Pepík Hauf. Jsem nesmírně vděčná, že Arga přijal a věnoval mu obrovskou péči v jeho našlapaném programu. Je to jeden z dominantnějších zástupců tohoto vrhu, ale pracovně je neskutečný. Předvedl se v nejlepším světle. LZ složil jako hlasitý oznamovač. Na PZ jen 3 z klidů na srstnaté, kterou neměl. Moc bych si přála a věřím, že se podaří dodělat letos i VZ. Zasloužil by si to. Majitel ani netuší, co má za psa. 

 

Tobi - Altus 

zkouška poslušnosti 

příprava na ZV a PZ 

Tobík i Roman s Danielou jsou moc šikovní a mají nádherný vzájemný vztah plný tolerance a přátelství. Je mi moc líto, že jim nemohu být více nápomocná. Tobík aportuje bez problémů i lišku, připravují se na své první lovecké zkoušky. Věřím, že co nestihnou tento rok, příští rok snadno doženou. Mají za sebou zkoušky poslušnosti skoro s plným počtem bodů. Tobíka občas mám možnost vidět cvičit a dělá mi samou radost svou veselou nadšenou povahou. Moc děkuji, co do něj vkládáte a věřím, že se Vám to milionově vrátí. 

 

Rolf - Arx 

příprava na ZV a PZ 

Rolf je druhým dominantním jedincem tohoto vrhu. S Věrkou už se sžili a moc se snaží. Rolfa s Věrkou jsem měla možnost mít na táboře ve skupině. Srdce mi zářilo radostí, když jsem ho viděla vystavovat, postupovat a klidovat všechno na co přišel. Aproty má také hotové, pracují na dohledávkách a držím palce, aby stihli i vlečky a letos podzimky, protože si myslím, že na to mají. Postupně spolu přicházejí na to, co to šedivé štěstí může přinášet. 

 

Všichni odchovánci prošli jarním svodem, jsou plnochrupí. Tři z nich už mají v ruce i posudek z klubové výstavy. Bohužel výběr do chovu se konal teď v neděli, kdy dva z nich skládali Podzimní zkoušky. Výběr do chovu musí tedy počkat na příští rok. 

Radost mi také dělá, že se odchovánci objeví tu sem tu tam na nějaké té výstavě. Největší úspěch sklidil Aicy na Mezinárodní klubové výstavě v Domaníně získal druhý titul CAJC a k tomu přidal BOJ, JBIS. Fantazie. Úspěšný byl i Kim CAJC a BOJ v Klatovech, Argo si také získal CAJCe a několik výborných. Rolf se pyšní několika výbornými a určitě tam ještě nějaké přidá. Tobík se nám dodělává a tak se zatím potýká se známkou velmi dobrá, ale já věřím, že až dosvalní, zmohutní tak tam ty výborné budou padat taky jedna za druhou. Kyra si na Klubové výstavě minulý rok získla Velmi nadějnou jedna jako štěně. Takže i v tomto směru tento vrh nezůstává pozadu. 

V očekávání sleduji každý krok těchto šesti šediváků a přeji jim jen to nejlepší a hlavně dlouhý spokojený společný život plný radosti a lásky.