RS

30.07.2016 08:00

 

Memoriál Jitky Hromadové - KKO z.s. - OMS Opava

 

Memoriál Jitky Hromadové byl můj další cíl. Troje zkoušky během dvou dní. Vlohy - Voda - Les. Freunka byla na Kiewegovi, tak jsem přihlásila Angie.

V poslední chvíli se opět uvolnilo místo, tak protože by stejně Freuš jela s náma, nahlásila jsem ji.

Za poskytnuté zázemí patří poděkování Pavle Brackové, která nám poskytla střechu nad hlavou. Cesta na severní Moravu je dlouhá a náročná pro jednoho. 

Tentokráte začátek vlohovkami, odpoedne voda, druhý den les. Angie předvedla krásné hledání, vystavení a uklidování zajíce. Posléze i na vypuštěné křepelce pevné vystavení, moc možnost postupovat nebyla. Pobavila mne chůze na řemeni, kdy nás nechali chodit v místě, kde před tím jedné vůdkyni hodili křepelku. To trošku Angie nedávala. Freunka měla smůlu, protože narazila na vypuštěnou slepici bažanta, ktera byla zavřená v horku v bedně a vedlejší skupině ulétla, když ji vyndavali. Jeden dobrý vzlet,  ale když k ní Fréa dopostupovala, už nevzlétla. Přinesla mi ji. Druhá cena.

Na vodě ani jedna nezklamala. Obě suprová práce s pochvalnými komentáři od rohodčích a obdiv od corony. Obě s plným počtem bodů. Pro mne splněný sen opravit s Angie vodu na plný počet. Nádherné nahánění v rákose. Spokojenost a jeden den za námi. 

Druhý den jsem byla unavená hlavně já, ale obě feny parádní ohrádka tzv. šup sem šup tam. První vlečky bez problémů, po té barvy. Vedro dusno. Freunka šla první, šoulačka opět zaujala, barva byla ale zajímavá. Při probíhající říji srnčího byla barva vedena přes ochoz okolo pozorovatelny do dolíku za ... zrzka narazila po vypuštění na silnější pach srnčího, barva v těch místech vidět nebyla. Dopískala jsem ji a došly jsme jako vodič za 3. Hodně jsme pak váhala, jestli mám riskovat oznam s Angie. Výborný vodič, vítěz lesních zkoušek, učenlivá fena. Proto, stejně jako s Freou, jsme v zimě 2014/2015 načaly oznamovače, ale nedokončily - štěnda,  operace. Znovu jsme začaly a jednoduché to nebylo. Vlastně do konce jsem nevěděla, co na začátku barvy nahlásím. Pak to bylo ale jasné, když jsem se na ni podívala. Věřila jsem jí a kdy jindy ukázat všem, že je šikovná a že i ona se to naučila. Na barvě šla jistě a když se vracela s brinxlem, slza mi ukápla. Šťastná jako blecha, unavená, ještě drobné a obě dokončily.

Pod krásnou fotkou Kačky Azabell najdete odkaz na více fotografií ze zoušek.

... a výsledek?

 

Angie Royal Splendour of DW , I.cena 566/572

2. místo,  Res.CACT

titul Nejlepší les

Nejlepší Výmarský ohař MJH

Člen vítězného týmu ČR

 

Fréa Vives Bohemia, II.cena 540/568 bodů