RS

04.08.2016 16:00
 Memoriálu Roberta Jakoubka
Všestranné zkoušky KCHHMO
(CACIT/Res.CACIT, CACT/Res.CACT)
4.-6.8.2016 OMS Třeboň
 
 
 
 
 
Memoriál se koná jednou za pět let, je to velká událost a letos to vycházelo i na 50.výročí klubu. Původně jsem nechtěla memoriál hlásit, ale Milan Kazda, se kterým jsme trénovali s Freunkou a Angie, mne přece jen přemluvil. Jednu věc jsem si neuvědomila, že je to pouze týden po Memoriálu Jitky Hromadové.
 
Vážily jsme si toho, že jsme byly vybrány a první den se les vydařil. Vylosovaly jsme se do skupinky s německými účastníky, což nám vyhovovalo. První den v lese jsme se občas pozastavily nad výroky rozhodčích, ale za tu krátkou dobu, co se kynologii věnuji, už jsem viděla a slyšela ledaco. Les je Angie doména, tudíž bez větších obtíží i přes nepřízeň počasí dokončily v I.ceně.
Ráno jsme nastupovaly na velké pole, naše slabina "klidy na pernaté", ale za dobu tréninku přirpavené. Nešlo nám o to vyhrát, ale memoriál si dojít. Bohužel nejmenovaný rozhodčí udělal něco co se nedělá ... ve chvíli, kdy Angie měla v nose zvěř, na mne začal pořvávat, že nemohu na fenu píska a co to dělám apod. Dvě vteřiny jsou ty rozhodující, když se otočíte, abyste rozhodčímu řekli, ať Vám nemluví do práce, ale posléze Vás za ni ohodnotí ... ty vteřiny, které si nepískám Down, Angie chytá vypoušťáka a přináší ho. Moje reakce ja nahlášené okamžité odstoupení z memoriálu, protože tohle se na vyšším memoriálu nedělá. Co jsem si vyslechla a posléze v nervózitě nechala vtlouci do hlavy, že nemohu skončit uprostřed disciplíny, že musím dojít společný hon navolno, protože jsou to VZ ... pro mne obrovské poučení .... nechce se mi k tomu říkat více.
 
Memoriál jsme nedokončily a v životě nepůjdu zkoušky s rozhodčím, který vám je úmyslně bezdůvodně kazí a dokud pro klub budou posuzovat tito rozhodčí, nikdo mne na Klubových zkouškách neuvidí.
 
Blahopřání letí Milanovi a Pepemu, kteří si vítězství zasloužili.
.