RS

09.12.2018 17:45

Pár novinek ohledně našich štěňátek ....

 

V první řadě si dovolím říct, že tento vrh opravdu od začátku ukazuje svůj potenciál. Ještě ani nekoukala a už minulou sobotu začala štěňata používat zadní nohy nejen na odrážení, ale snažila se je použít k chůzi.

Jako první na svět koukla slečna bílá a po ní pak velice rychle všichni ostatní. Zrak má tu výhodu, že už i vidí do čeho koušou, tak začínají první hrátky "ulov svého sourozence" nebo "mámina slecha jsou velká zábava". Angie je s nimi trpělivá, stále je kojí a stále po nich čistí, tak občas na videu je vidět jak funí, neboť po nich uklízí a v pokoji kde jsou musí být teplo. Přesto je báječná a stále si je chodí kontrolovat. Už jí teď musíme vyndavat z bedny, trošku nám ta štěňátka vyrostla a tak když si hrají, potřebují více prostoru. 

Všechna váží přes kilo a půl, psi se nezapřou, jsou tak trošku na před.

Dnes jsem nafotila jak aktuálně vypadají, takže přibylo druhé album fotografií.

Videa jsou na youtube v jedné složce, proto nebudu dávat samostatné odkazy, ale je tam právě link na tuto složku, do které nová videa nahrávám. Jsou krátká, aby se dala dobře stáhnout a otevřít, alespoň nastíní život našich štěňátek.

Včera už jsem aplikovala nácvik na záchod a musím říct, že jsou velice chápaví a že občas tam už někteří sami míří udělat potřebu, před malou chvilkou jsem tam sbírala i bobíka, tak snad se to povede, že noví majitelé budou mít opět minimálně práce s hygienou. Držte palečky.

Na čtrnácti dnech byla štěnda poprvé odčervena, další odčervení bude týden před vánocemi a poté budeme přijímat i návštěvy.

Jinak jsou to mazlíci, už se jdou i nechat podrbat.

Asi poslední poznámka na konec, jejich předci, vlci, se v nich nezapřou. Začal s tím pan zelený, který se posadil, ukázkově zaklonil hlavu a začal vít. Doufám, že se mi podaří ho natočit ... sice je to roztomilé, jen doufám, že to sousedi ustojí. Štěňata také hlídají bednu, takže pokud spí a vy se k bedně nečekaně přiblížíte, ozve se z ní štěkot. Příroda je opravdu mocná čarodějka.

Krásnou adventní neděli, nahrávám videa, snad se mi jich dnešní večer podaří nahrát co nejvíce.