Současný stav

31.01.2014 10:04

Bohužel se zima rozhodla být zimou a tak nám překazila výcvikové plány. Každopádně je co cvičit a co se učit.

 

Fréa Vives Bohemia má dnes malé výročí, dovršila 8 měsíců. Z prvních výstav byla ohodnocena jako standardní zástupce plemene bez vad. Je to plnochrupá fena s nůžkovým skusem a v kohoutku má 53,5 cm už jen půl centimetru a vejdeme se do standardu MOK. Obrovská radost. Zatím tedy všechny předpoklady pro uznání kandidáta do chovu. Pracovně už vím, že to bude takový malý magor do "Vody" a co se "Pole" týče, tak Ferrary kvůli rychlosti by bylo pro ni vhodnější jméno. Od tábora nezapomněla ani postupování a vystavování, které pilně trénujeme na holubech a kosech. Takže se necháme tenhle rok překvapit.

 

Angie Royal Splendour of DW se objevila na oficiálním předběžném seznamu ČMMJ na nominace MRK 2014, musíme si počkat na oficiální dopis a nahlásit se. Zatím je to vše nejisté. Feny hárají, stát se může cokoliv, ale přípravě se rozhodně věnujeme a věnovat budeme.

 

V nejbližší době nás čeká výstava na Slovensku, snad se zadaří Angie dokončit Šampiona SK a Freunce třeba v mladých alespoň dosáhnout umístění. Další výstava nás čeká v dubnu v Českých Budějovicích už tradičně, zde doufáme, že Angie dokončí Šampiona ČR a uvidíme jak si Fréa povede v mladých. V neposlední řadě máme nahlášenou Evropskou výstavu v Brně, Angie půjde jako již standardně v pracovce a Fréa nahlášena do mezitřídy. Až bude možnost budeme hlásit Litoměřice na konci května, taková malá pojistka, když se v ČB nepodaří dokončit šampionát a pro Freunku šance získat posudek od někoho jiného. Uvidíme, jestli letos podnikneme maraton výstav ve Splitu a nebo nás pak ještě čeká pár výstav na Slovensku, abychom dokončili C.I.B. Mezinárodního Šampiona.