RS

21.09.2014 20:30

V. ročník Memoriálu MVDr.J.Michálka

 (CACIT, Res.CACIT, CACT, Res.CACT)

(KCHHMO + OMS Česká Lípa, Doksy 19.-21.9.2014)

Fréa Vives Bohemia, I.cena 388 bodů, Nejlepší voda (SZVP 100 bodů kontakt + PZ 288 bodů)
 
Na Michálka jsem Fréu přihlásila, protože jsem zjistila, že má na to, aby takové zkoušky dokončila i když je mladá. Od počátku vím, že je po otci neskutečná vodařka a to jsme chtěly na MJM ukázat. Se svým bráchou byli nejmladšími účastníky Memoriálu. Je nám moc líto, že Fík nedokočil. Patnáctiměsíční Fréa dokočila MJM v I. ceně.

Vylosovaly jsme si číslo 20, což znamenalo v sobotu začínat na Hluboké vodě ve společnosti Dotky se Zuzkou Veselou, los 17, celkově 3.místo, 389 bodů,  Adry se Zuzkou Matějkovou, los 18, Irem (jediným psem NDO v naší skupince) s panem Václavem Prouzou. los 19 a Barunkou s Davidem Jirgalou, los 21, dvojicí, která jde za 14 dní na Memoriál K.Podhajského, skončili celkově na 2.místě, 393 bodů, Res.CACT, Nejlepší pole a bylo nám obrovským potěšením pracovat vedle nich. Všem jmenovaným a jejich blízkým, kteří je doprovázeli, moc děkujeme za úžasnou společnost po celou dobu zkoušek. Budeme na ně vzpomínat.

Děkuji Freunce, že předvedla co v sobě má po svém otci a slova rozhodčích nás budou hřát ještě dlouho "zde ostudu rozhodně neudělala...je to náruživý vodař ..." Jako jediná si v sobotu připsala i "kontakt" bez pomocného chleba, který byl použit druhý den. Já byla spokojená, účel byl splněn a bylo nám už jedno,  jak zbytek dokončíme, protože jsme věděly od ostatních, jak náročné je velké pole. Druhý den jsme nastoupily na Malé pole. Pár zbytečných trojek, ... panička se poučila a až Ňuně bude ve 2.poli, bude to určitě o něčem jiném i z její strany, ale  pořád v I.ceně, to bylo na tom to krásné a důležité. V poledne potvrdila svou vodařskou vášeň a jelo se na velké pole. Společný hon dopadl nad naše očekávání. Fréa předvedla svou rychlost a vytvrvalost i systém při samostatném hledání mezi kapkami deště. Kdo nedělal zkoušky přímo v bažantnici, nepochopí.  Freunka byla šikovná až do konce, předvedla své super zlomení v letu, počkala na mě a začala postupovat, přesně před rozhodčím. Ten kámen ze srdce slyšeli prý všichni na cestě.

Nemohu být pyšnější,  z 21 psů 4. místo a Nejlepší voda ... nechala za sebou 17 starších psů/fen, některých dokonce všestranných a 3.místo jí uteklo o jediný bod ... co víc dodat ...  poděkování patří všem, co nám pomáhají s výcvikem a věří v nás. Gratulace patří Klubovému vítězi Jerrymu s Petrem Slavíkem,  I.cena 395 bodů, CACT, dále Barunce s Davidem, 2.místo I.cena 393 bodů, Res.CACT a Nejlepší pole a také Dotce se Zuzkou na 3.místě, I.cena 389 bodů, moc jim to všem přejeme a těšíme se na dalších zkouškách až se zase setkáme.